14 de set. 2018

Centre d'especialitzacio Esportiva de Xest: 4 alumnes d'Arc Calderona resulten becats


Estem molt orgullosos d'esta noticia, i és que 4 alumnes de l'escola de tir del club Arc Calderona de la Pobla de Vallbona, han conseguit una beca d'un any per a estudiar al complex educatiu de Xest (CECHESTE), mentres reben entrenaments especialitzats en tir en arc. Durant un any viuran al centre, en règim d'internat, estudiaran ESO o Batxillerat, i entrenaran dues vegades al dia. Duran un control educatiu, esportiu i mèdic d'alt nivell, per a que estes tres branques importantíssimes a la seua edat no es descuiden en cap moment.

Les proves d'accés en van realitzar durant el mes de juny, i els 4 esportistes del club que es van presentar han conseguit la plaça: David, Laura, Teresa i Sara conviuran amb 7 joves mes de la Comunitat, mentres estudien a l'hora que entrenen.

Des d'ací volem donar les gràcies a la Federació Valenciana de Tir amb Arc perquè ells han segut els que han treballat conjuntament amb la Conselleria d'Esports per a poder materialitzar el que fa un any era un projecte. La recien extingida junta directiva de la Federació s'havia marcat este repte com a objectiu a cumplir quan van ser elegits per al periode 2015-2018, i ho han aconseguit. Enguany serà el primer any, i hem tingut la sort de tindre una escola potent que ha pogut participar d'estos plans d'especialització esportiva.

Poc més de 250 jovens formen part dels plans d'especialització esportiva que promou la Generalitat Valenciana. Una oportunitat única per a estos jovens per a rebre un entrenament de nivell mentres no perden el ritme normal d'estudis. I per què no dir-ho, una aventura meravellosa. 
Els alumnes d'Arc Calderona, amb l'entrenador de CECHESTE i l'entrenador de l'Escola de la Pobla, Julio Córdoba.

Les tendències actuals de l'esport d'alta competició exigixen progressivament una més primerenca detecció de talents i l'obtenció de prematurs rendiments en les màximes categories, oblidant gran part de la formació acadèmica del jove i restringint-li oportunitats laborals després de la seua vida esportiva.

El centre de tecnificació esportiva de Cheste naix amb el propòsit d'evitar aquestes disfuncions relacionades amb la concepció de formar esportistes sense atendre altres aspectes de la seua formació personal, acadèmica i social, i es fa un pas avant, integrant ambdues dimensions de la formació integral de la persona, alhora que es vetla per la promoció d'oportunitats en la seua vida futura, després de la finalització de la seua carrera esportiva.

El centre de tecnificació esportiva de Cheste està classificat pel Consejo Superior de Deportes per Resolució de 21 de juny del 2012, de la Direcció General d'Esports del Consejo Superior de Deportes (BOE núm. 158, de 3 de juliol de 2012. 
Podeu trobar més informació al següent enllaç. I si us interessa, la sabeu: VENIU AL NOSTRE CLUB!