9 d’oct. 2016

Objectiu 1 d'ARC CALDERONA: ja tenim escola



El club de tir amb arc Calderora té fixats molts objectius. Però el principal ja s'ha complit: crear una escola de tin amb arc. Esta setmana hem començat, i amb molt bona acollida. Esta escola ha vingut... per a quedar-se. I açò només és el principi. 

Hi ha molts xiquets i xiquetes que es senten atrets per este esport, però que no ho diuen perquè no saben on acudir, o perquè pensen que ningú els farà cas. Encara és un esport minoritari, però cada vegada menys.

 A totes estes personetes volem dir-los que ací tenen sa casa. Són els millors embaixadors que podem tindre. En una setmana d'entrenament, ja tenim 4 parelles de germans. Quan un ve a entrenar, l'altre/a no pot evitar enganxar-se.. . I ara anem a començar amb els adults. El 15 d'octubre comença el primer curs per a adults. Encara esteu a temps d'apuntar-se !!!!!!





Per què és bo practicar el tir amb arc?

  1. L'arc afavoreix la coordinació óculo-motriu.
  2. Ajuda a exercitar braços, cintura i abdomen.
  3. Afavoreix la coordinació dels braços.
  4. És un esport que el pot practicar una persona amb una lesió, com a teràpia.
  5. Ajuda a tonificar tots els músculs del seu cos.
  6. Genera una agradable millora de la condició física del practicant, proporcional a l'assiduïtat en la pràctica de l'esport en si i d'altres associats
  7. Potència enormement la capacitat de concentració i l'autocontrol. Enforteix les funcions motores, sensorials i mentals.
  8. Genera integració social de xiquets, joves, adults, gent gran i discapacitats en un mateix entorn.
  9. Control i alliberament de l'estrès diari.
  10. L'ajuda a tenir pensaments positius.
  11. Socialització. L'esport i les competicions esportives desenvolupen valors i actituds que modelen l'esperit i el caràcter de les persones. Crea individus amb mentalitat positiva, conreats en l'esforç personal i la superació, respectuosos, justos, disciplinats i útils per a la societat.
  12. Diversió i desafiament personal inesgotables. És practicable de 9 a 90 anys i amb gairebé qualsevol condició física de base!
  13. Recreació ancestral en la bellesa de l'instrument, en el vol de la fletxa, en la fabricació de la mateixa i d'altres complements com les cordes.